PORSLINSFILTERGUIDE
Steg 1
⊚ Lägg ett pappersfilter i porslinsfiltret.
⊚ Koka upp vatten och skölj filtret.
⊚ Häll sedan ut vattnet.
Detta gör vi för att få bort eventuella bismaker, samt för att förvärma porslinet inför bryggningen.
Steg 2
⊚ Mal kaffebönorna, inställning filtermalet.
⊚ Nollställ vågen med en tom behållare på.
⊚ Tillsätt 32 gram av det nymalda kaffet.
Kaffe smakar bäst nymalet, efter ett dygn förloras viktiga aromer.
Steg 3
⊚ Placera porslinsfiltret på tillbringaren och ställ på vågen.
⊚ Nollställ vågen med redskapen på.
Steg 4
⊚ Tillsätt det uppmätta kaffet
Förvara kaffebönor svalt, mörkt och i en sluten förpackning.
Steg 5
⊚ Starta tidtagaruret.
Låt bryggvattnet precis koka upp, extra koktid gör att syrenivån minskar.
Steg 6
⊚ Häll sakta 64 gram hett vatten (95°) jämnt över kaffet.
⊚ Vänta tills tidtagaruret når 30 sekunder innan nästa steg.
På detta sätt låter vi kaffet ”blomma”, vattnet absorberas och kornen expanderar.
Steg 7
⊚ Fortsätt hälla hett vatten över kaffet.
⊚ Använd cirkulära rörelser från mitten och ut, så att alla korn blöts.
⊚ Låt vattnet höja sig över kaffet.
Häll utåt kanterna i detta steg, men var noga med att alltid träffa kaffet, vatten för långt ut mot filterkanten kan skapa kanaler med endast vatten.
Steg 8
⊚ Fortsätt hälla med cirkulära rörelser, sikta mot mitten och håll en konstant nivå.
⊚ Fyll tills vågen visar 532 gram.
⊚ Låt vattnet passera, sträva efter en tid på 2 minuter och 30 sekunder.
Laborera gärna med dosering och tid för att hitta smaken som passar bäst för dig.
Steg 9
⊚ Ditt kaffe är nu klart för servering, häll upp och njut!