Steg 1

 Lägg ett pappersfilter i porslinsfiltret.

 Koka upp vatten och skölj filtret.

 Häll sedan ut vattnet.

Detta gör vi för att få bort eventuella bismaker, samt för att förvärma porslinet inför bryggningen.

Steg 2

 Mal kaffebönorna, inställning filtermalet.

 Nollställ vågen med en tom behållare på.

 Tillsätt 32 gram av det nymalda kaffet.

Kaffe smakar bäst nymalet, efter ett dygn förloras viktiga aromer.

Steg 3

 Placera porslinsfiltret på tillbringaren och ställ på vågen.

 Nollställ vågen med redskapen på.

Steg 4

 Tillsätt det uppmätta kaffet

Förvara kaffebönor svalt, mörkt och i en sluten förpackning.

Steg 5

 Starta tidtagaruret.

Låt bryggvattnet precis koka upp, extra koktid gör att syrenivån minskar.

Steg 6

 Häll sakta 64 gram hett vatten (95°) jämnt över kaffet.

 Vänta tills tidtagaruret når 30 sekunder innan nästa steg.

På detta sätt låter vi kaffet ”blomma”, vattnet absorberas och kornen expanderar.

Steg 7

 Fortsätt hälla hett vatten över kaffet.

 Använd cirkulära rörelser från mitten och ut, så att alla korn blöts.

 Låt vattnet höja sig över kaffet.

Häll utåt kanterna i detta steg, men var noga med att alltid träffa kaffet, vatten för långt ut mot filterkanten kan skapa kanaler med endast vatten.

Steg 8

 Fortsätt hälla med cirkulära rörelser, sikta mot mitten och håll en konstant nivå.

 Fyll tills vågen visar 532 gram.

 Låt vattnet passera, sträva efter en tid på 2 minuter och 30 sekunder.

Laborera gärna med dosering och tid för att hitta smaken som passar bäst för dig.

Steg 9

 Ditt kaffe är nu klart för servering, häll upp och njut!